Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Rasszizmusra hivatkozva eltávolítják a korábbi elnök nevét az egyetemről

not image

Nagy Noel

2020. június 30. - 10:44

Bejelentette a Princeton Egyetem, hogy eltávolítja Woodrow Wilson nevét az egyik közpolitikai iskolájuk, és főiskolájuk nevéből, mivel rasszistának tartják a korábbi amerikai elnököt.

Bejelentette a Princeton Egyetem, hogy eltávolítja Woodrow Wilson nevét az egyik közpolitikai iskolájuk, és főiskolájuk nevéből, mivel rasszistának tartják a korábbi amerikai elnököt.

Soron kívül Nagyot drágult a magyarok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje is

Christopher Eisgruber, az egyetem elnöke egy közleményben úgy fogalmazott, hogy Woodow Wilson rasszista gondolkodása és intézkedései nem összeegyeztethetőek egy olyan iskolával vagy intézménnyel, akinek jelenlegi és korábbi hallgatói, valamint oktatói mereven a rasszizmus minden formája ellen vannak, ebből kifolyólag méltatlan lenne róla elnevezni az iskolát.

Woodrow Wilson 1913 és 1921 között, két ciklusban volt az Egyesült Államok elnöke, és többek között a Nemzetek Ligájának alapítója volt, ami az ENSZ elődjének tekinthető. Wilson volt az, aki véglegesen szakított az amerikai izolacionalizmussal, így az Egyesült Államok megerősítette pozícióit a nemzetközi porodon.

https://liner.hu/meghalt-egy-ember-az-egyik-amerikai-black-lives-matter-tuntetesen/

Belpolitikai értelemben viszont valóban a múlt század egyik legvitathatóbb elnökének tekinthető, ugyanis mélyen rasszista törvényeket is támogatott, többek között a szövetségi hatóságoknál történő szegregációt. Az ő elnöksége alatt a szélsőségesen rasszista szekta, a Ku Klux Klán is a második fénykorát élte, évtizedekkel azután, hogy először megalakultak.

Wilson történelmi-belpolitikai örökségéből kiindulva pedig úgy gondolták a Princeton Egyetemen, hogy vállalhatatlan Wilson neve a mai világban. A New Jersey székhelyű egyetemüket a továbbiakban Princeton School of Public and International Affairs-nek, míg a főiskolát szimplán First College-nak fogják nevezni.

https://liner.hu/a-rasszizmus-elleni-tuntetesek-miatt-atnevezik-a-finn-negro-szigetet/

A rasszista történelmi hagyatékkal való leszámolási hullámot is George Floyd tragikus halála indította el, aki etnikai alapú rendőri brutalitás áldozata lett. Az afroamerikai férfi meggyilkolását követően súlyos, olykor káoszba fulladó tüntetéshullám alakult ki, több százezer ember vonult utcára a rendőri túlkapások ellen tiltakozva.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.