Ralf Rangnick közölte a Manchester United vezetésével, hogy Haalandot akarja

Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa a Besiktas ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjában játszott mérkõzésen Isztambulban 2021. szeptember 15-én. MTI/EPA/Sedat Suna
not image

Borbély Fanni

2021. december 2. - 07:21

Haalandon a világ szeme, és úgy tűnik, hogy már Ralf Rangnické is.

Rangnick fél évig lesz a Manchester United ideiglenes edzője, ezt követően pedig a klub sportigazgatói pozícióját fogja betölteni, éppen ezért érdemes megnézni, hogy meddig milyen kéréseket intézett a vezetőséghez. Az első név pedig, mely felmerült: Haaland.

A fichajes.net a Bild német napilap nyomán azt írja, az új edző mindent be fog vetni annak érdekében, hogy megszerezze a norvég klasszist, és ki is fogja használni előnyét, ugyanis nagyon jó kapcsolatot ápol mint a játékos édesapjával, mint pedig ügynökével, Mino Raiolával.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Az edző terve pedig azért sem elképzelhetetlen, mert annak idején ő maga közvetítette Haaland átigazolását a Red Bull Salzburghoz, és mint ismeretes, Haaland is szívesen átigazolna egy másik klubhoz. Az egyetlen bökkenő, hogy a Borussia Dortmund biztosan nem fogja elengedni könnyedén, és több mint 80 millió eurót kérnek majd érte.

A Manchester United csapatának egyértelműen szüksége van igazi támadókra, ezért a csatársor erősítésében gondolkodnak, mivel Ronaldo már 36 éves, és nem valószínű, hogy sok éve lenne még hátra a profi futballban. Rajta kívül pedig jóformán nincs olyan emberük, aki képes lenne ugyanennyi gólt lőni, ezért esett Rangnick választása Haalandra.