1 millió dollárt ajánlott fel egy iowai férfi a rendőröknek, hogy ne tartóztassák le

Fotó: Pixabay
not image

Koós Alexandra

2022. május 22. - 14:40

A rabló a rendőrautó hátsó ülésén ülve bizonygatta, hogy utalással vagy készpénzben is ki tudja fizetni a járőröket, ha elengedik.

A jelentések szerint egy iowai férfi 1 millió dollárt ajánlott fel a rendőröknek, hogy ne tartóztassák le, amiért megütött egy nőt, akinek megpróbálta ellopni a táskáját.

A 49 éves Ricardo Esparza egy davenporti sikátorban követte áldozatát kedd este 8 óra után, majd amikor a nő feléje fordult, megragadta a táska pántját, hogy elrabolja tőle, miközben arcul ütötte őt.

A nő azonnal tárcsázta a rendőrséget, akik a beszámoló szerint a sikátortól nem messze fogták el Esparzát, a férfi azonban nem tétlenkedett, a rendőrautó hátsó ülésén ülve 1 millió dollárt ajánlott fel nekik cserébe azért, hogy szabadon engedjék.

Hozzátette, hogy a pénzt közvetlenül a rendőrök bankszámlájára fogja utalni, vagy akár készpénzben is ki tudja őket fizetni, majd beismerte, hogy hajlandó őket megvesztegetni a szabadulás érdekében – számolt be a New York Post.

A jelentésekből kiderül, hogy a férfi áldozata nem szerzett sérüléseket, Esparza ellen pedig szerdán emeltek vádat, amelynek során a bíró 10 ezer dolláros óvadékot szabott ki készpénzben. A tervek szerint a rabló május 27-én jelenik meg legközelebb a bíróságon.