Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Fordult a kocka: egy rablási kísérlet áldozata lőtte le a támadóját Philadelphiában

Fotó: Rendőr a Philadelphiában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. augusztus 14-én. A lövöldözés akkor tört ki, amikor a rendőrök kiszálltak a város egyik északi negyedében lévő házhoz, hogy idézést adjanak át az ott lakó férfinak. Az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt. Mind a hat sebesült rendőrt kórházba szállították, egyikük sérülése sem életveszélyes, az elkövetőt elfogták. MTI/EPA
not image

Koós Alexandra

2022. július 13. - 23:17

A hatóságok közzétették az incidenst rögzítő biztonsági kamerák felvételeit, amelyen az áldozat és két támadója látható a dulakodás és lövöldözés pillanataiban.

Nemrégiben jelent meg az interneten egy drámai videó, amelyen egy rablási kísérlet jelenetei láthatók, ezúttal azonban nemcsak az áldozat, hanem a támadók egyik tagja is megsérült, amikor a dulakodást követően rálőttek.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A rendőrség szerint az incidens nem sokkal délután 2 óra előtt történt a philadelphiai Wissinomingban, miután a 46 éves, fekete férfiként azonosított áldozatot egy útkereszteződésnél találták meg, a testén több lőtt sebbel.

A férfit stabil állapotban szállították kórházba, a hatóságok pedig közzétették a biztonsági kamera felvételét, amelyen az áldozat és két támadója látható. Az első néhány pillanatban két dulakodó férfi látható, amint a járdáról az úttestre zuhannak, egyikük kezében fegyver.

Majd az áldozatnak sikerült elvennie a fegyvert az egyik rablótól, amíg a földön feküdt, ekkor a másik gyanúsított az utca végéről futni kezdett feléjük, miközben lövöldözött – derül ki a New York Post beszámolójából.

Az áldozat viszonozta a lövéseket, amelynek során legalább egyszer eltalálta a kettes számú támadót, aki elejtette a fegyverét és menekülni kezdett, nem sokkal később pedig a társa is követte, majd dél felé menekültek egy sötét színű terepjáróval.

A rendőrök megtalálták az említett fegyvert a helyszínen, eddig azonban letartóztatásra nem került sor. Sajnálatos módon az ilyen jellegű incidensek gyakorinak számítanak Philadelphiában, ahol a fegyverrel elkövetett rablások száma 63,21 százalékkal nőtt az elmúlt évben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.