Kiderült, mely gyártók kaphatják meg először a legerősebb Snapdragon chipet

Qualcomm
not image

Kulcsár Péter

2021. november 8. - 02:05

Ha hihetünk a Digital Chat Station szivárogtatásának, akkor az év végén bemutatásra kerülő Snapdragon 898 lapkakészleteket két gyártó szerelheti be elsőként az okostelefonjaikba.

A GSM Arena szúrta ki azokat a bennfentes iparági szivárogtatásokat, melyek alapján szakértők már biztosra veszik, hogy első körben a Xiaomi, majd később a Motorola implementálhatja a Qualcomm újgenerációs chipjét a készülékeikbe.

A Snapdragon 898 az előzetes Geekbench pontok alapján 15 százalékkal jobb teljesítményre képes, mint elődje, a Snapdragon 888, és 5 százalékkal erősebb, mint a jelenlegi csúcslapka, a Snapdragon 888+, ami az androidos zászlóshajók szívében duruzsol.

Természetesen mindössze alapértelmezett mérésekről van szó, így a valós adatok eltérhetnek majd tőlük, hiszen a gyártók általában valamelyest húznak mindig a processzor és a grafikus vezérlő teljesítményén.

A Qualcomm előreláthatólag december első hetében mutathatja be az új chipeket, és elképzelhető, hogy az előző három évhez hasonlóan ismét a Xiaomi vezérigazgatója zárhatja a konferenciát, aki reagálhat majd az elhangzottakra.