Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

„Putyin valami katasztrofálisra készül”

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub moszkvai plenáris ülésén 2022. október 27-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Karpuhin
not image

Nagy Noel

2022. október 30. - 15:20

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke valami katasztrofálisra készülhet Nyikita Hruscsov dédunokája szerint, amelyben az oroszok is egyre biztosabbak.

Nina Hruscseva, aki egyébként a New York-i The New School egyetem nemzetközi kapcsolatok professzora, kijelentette a BBC 4-es rádiójának pénteki műsorában, hogy érzékelhető a szorongás az orosz körében – idézte a Newsweek.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Hruscseva elmondása szerint jelenleg Oroszországban tartózkodik és számos beszélgetést folytatott a helyiekkel, akik egyre inkább arra készülnek, hogy Putyin atomfegyvert vethet be és ennek súlyos hatása lesz az orosz polgárokra vonatkozóan is.

Ezt támasztja alá az is, hogy az elmúlt idők során az orosz médiában is számos olyan beszámoló jelent meg, hogy megnőtt az igény a radioaktív fertőzés veszélyét csökkentő jódtablettákra és a személyre szabott bunkerekre is.

„A társadalom egyre inkább kétségbeesett. Az oroszok belefagytak a kétségbeesettségbe, mert nem tudják, hogy mit hoz a holnap”

fogalmazott a volt szovjet vezető dédunokája.

Az elmúlt idők során megnőtt a globális aggodalom arra vonatkozóan, hogy Vlagyimir Putyin lesz olyan őrült, hogy atomfegyvert használjon. Az oroszoknak nagyon rosszul halad a háború, az ukránok több fronton is győzelmet arattak velük szemben.

A szakértők szerint Putyin elsősorban az úgynevezett „taktikai atomfegyverekhez” nyúlhat, amely azért nem jó kifejezés, mert gyorsan eszkalálódhat a helyzet odáig, hogy a nagyobb detonációra képes atombombákat is felhasználják.

Oroszország ráadásul nemrég azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy „piszkos bombát” terveznek használni a saját területükön, hogy azt majd az oroszokra kenjék – ami sokak szerint egy előszele annak, hogy az oroszok false-flag támadásba bujtatva atomozzák le a megszállás alá került országot.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.