Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Putyin Télapónak öltözve bukkan fel Moszkva új nyugatellenes propagandavideójában

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán a moszkvai minisztériumban 2022. december 21-én, az ukrajnai háború alatt. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Fagyejcsev
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Twitteren többen is kifejtették a kisfilm nyilvánvaló üzenete miatti ellenérzéseiket, kiemelve, mennyire visszataszítónak és felháborítónak találják az egészet.

Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Twitteren osztotta meg Moszkva legújabb nyugatellenes propagandavideóját, amelyen állítólag Vlagyimir Putyin orosz elnök Télapónak öltözve bukkan fel.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A felvételeken egy lánynak öltöztetett kisfiú látható, akinek két apukája van, a könyvespolcon pedig olyan könyvek hevernek, amelyek az LMBTQ+ jogokról szólnak, ám a gyermek látszólag valami egészen mást szeretne – derül ki a Sky News beszámolójából.

A kamera ekkor azt mutatja, ahogy a kisfiú épp levelet ír és rajzol a Télapónak, amelyben egy anyukát és apukát, illetve fiús játékokat kér karácsonyra, vagyis a videó készítői mindezzel arra utalnak, mintha a szülők a gyermek akarata ellenére nevelnék őt lányként.

Sokan felháborodtak a kisfilm üzenete miatt

Ezt követően a kisfiú a kandallóhoz rögzített zokniba helyezi a levelet és aludni indul, majd miután álomba merül, megjelenik a Télapó, aki megszólalásig hasonlít Putyinra, és örömmel cseréli le a dekorációt a szobában, miközben egy keresztet is elhelyez a falon.

Közben focilabdával, játék autóval és dobfelszereléssel lepi meg a gyermeket, az azonos nemű szüleinek képét pedig egy anya és egy apa fotójára cseréli, majd örömmel távozik, miután látja, a kisfiú mennyire hálás mindezért.

Végül egy üzenet jelenik meg, amelyben köszönetet mondanak a Télapónak, a Twitteren pedig többen is kifejtették a kisfilm nyilvánvaló üzenete miatti ellenérzéseiket, kiemelve, mennyire visszataszítónak és felháborítónak találják az egészet.