Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Putyin ismét az oroszellenes fenyegetések miatt aggódik és utasította a titkosszolgálatokat

Fotó: EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Metzel
not image

Nagy Noel

2022. július 4. - 05:40

Vlagyimir Putyin gyakorlatilag utasította az orosz Külföldi Hírszerzési Szolgálatot (SZVR), hogy pörgesse fel a titkosszolgálati tevékenységét.

Az SZVR megalapításának századik évfordulója alkalmából tartott beszédében Vlagyimir Putyin elmondta, mi a külföldi ügyekre specializált titkosszolgálati szerv feladata.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Putyin elmondása szerint a legfőbb céljuknak azt kell kitűzni, hogy minél több adatot gyűjtsenek be külföldi katonai tervekről, amelyek Oroszországot fenyegetik – idézte a TASS.

Putyin úgy véli, nagyon fontos, hogy a teljes képet lássák és megelőző csapásokat mérjenek annak érdekében, hogy bizonyos eseményeket el tudjanak kerülni.

„Létfontosságú, hogy olyan katonai és geostratégiai tervekről szerezzünk információt, amelyek belátható időn belül veszélyesek Oroszországra”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Emlékezetes, hogy Vlagyimir Putyin Ukrajna megtámadása előtt is állandóan arról beszélt, hogy egzisztenciális fenyegetést jelent számukra a NATO terjeszkedése.

Ehhez képest Finnország és Svédország potenciális bevételével nő az orosz-NATO közös határ, ám ezt úgy tűnik, csak Ukrajna esetében sérelmezi az orosz elnök.