Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Putyin közeli szövetségese szerint Londont bombáznák először, ha kitörne a világháború

MTI/EPA/ROBERT GHEMENT
not image

Takács Petra

2022. június 25. - 19:36

Andrej Guruljov szerint „tisztán látszik, hogy a világot az angolszászok fenyegetik”.

London lesz az első stratégiai fontosságú NATO-célpont, amelyet orosz rakéták fognak eltalálni, ha kitör a harmadik világháború” – mondta Vlagyimir Putyin elnök egyik közeli szövetségese, aki az orosz állami televízióban beszélt egy lehetséges forgatókönyvről.

A moszkvai védelmi bizottságban is helyet foglaló parlamenti képviselő, Andrej Guruljov egy esetleges balti tagországok elleni teljes körű invázióról is beszélt, szerinte ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák Kalinyingrád teljes elszigetelését.

Az egykori parancsnok és az Egységes Oroszország párt tagja kifejtette, hogy az első légi hadművelet során megsemmisítenék az ellenség műholdjait, majd a rakétavédelem teljes egészét is hatástalanítanák.

Hozzátette, hogy az első város, melyet bombatalálatok érnének, London lenne. „Senkit nem fog érdekelni, hogy amerikaiak vagy britek. Ebben az esetben NATO-tagoknak tekintenénk őket” – tette hozzá.

„A harmadik szakaszban az érintett területeket elvágnánk az energiaellátástól. Akkor majd kiderül, mivel győzi meg az USA Nyugat-Európát arról, hogy hidegben, élelmiszer és áram nélkül folytassák a harcot”.

Guruljov ugyanakkor hozzátette, hogy ez egy vázlatos terv, és szándékosan kihagyott belőle olyan részleteket, melyeket nem fog tévén keresztül közzétenni – számolt be róla az Independent.