Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Putyin orosz elnök Hszi kínai elnökkel egyeztet a jövő héten

Fotó: Hszi Csin-ping kínai elnök (j) fogadja orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint Pekingben 2022. február 4-én. Putyin a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos megnyitójára érkezett a kínai fõvárosba. MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
not image

Takács Petra

2022. szeptember 8. - 06:58

A Sanghaji Együttműködési Szervezet szeptember 15-től tart kétnapos csúcsot az üzbegisztáni Szamarkandban.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet jövő heti szamarkandi csúcstalákozója alkalmából tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök  – jelentette be Andrej Gyenyiszov, Oroszország pekingi nagykövete újságíróknak szerdán Pekingben a TASZSZ jelentése szerint.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A Sanghaji Együttműködési Szervezet szeptember 15-től tart kétnapos csúcsot az üzbegisztáni Szamarkandban. Gyenyiszov nem zárta ki a lehetőségét, hogy Putyin és Hszi a G20-csoportnak az indonéziai Balin november 15-16-án és az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) Thaiföldön november 18-19-én megtartandó csúcstalálkozóján is tart majd kétoldalú egyeztetést, ha személyesen jelen lesz.

A két elnök legutóbb februárban Pekingben ült tárgyalóasztalhoz, röviddel azt megelőzően, hogy Oroszország megindította az Ukrajna elleni invázióját. Az orosz elnök látogatása alkalmából aláírt megállapodás értelmében a felek közötti kapcsolatoknak “nincsnek határai”.  

Az orosz Távol-Keleten megtartott Vosztok-2022 hadgyakorlaton kínai csapatok is részt vettek. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumra elutazott népes kínai küldöttséget Li Csan-su, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Kongresszusa Állandó Bizottságának elnöke vezette.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.