Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

80% fölötti az orosz emberek bizalma Vlagyimir Putyin felé

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov
not image

Takács Petra

2022. szeptember 17. - 08:07

Egy hét leforgása alatt csak nőtt a Vlagyimir Putyin orosz elnökbe vetett bizalma az emberekben Oroszországban.

Vlagyimir Putyin több mint fél éve harcol Ukrajnával, amit egy különleges műveletként tartanak számon. Míg a világ nagy része invázióról és háborúról beszél, addig Oroszország erősen kerüli ezt a szóhasználatot.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Oroszország a sok ezer szankció ellenére stabil maradt, addig az Európai Unió süllyedőben van, egyre nehezebb körülmények között élnek az emberek Európában, ami rendkívül aggasztó a jövőt nézve.

Mindeközben az orosz állampolgárok bizalma nagyon magas az elnökük felé. Az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ jelentése szerint egy hét alatt 1,2 százalékponttal nőtt a polgárok bizalma Putyin felé, ami így már 81,5%.

A felmérést 18 év felettiek között végezték el szeptember 5. és 11. között, melynek ideje alatt összesen 1600-an válaszoltak a kérdésekre. A jelentésben foglaltak szerint egy hét 1,5 százalékponttal nőtt az orosz elnök munkáját ért pozitív visszacsatolás, ami jelenleg 78,3%.

Az orosz kormány munkáját 51,6% helyeselte, ami közel 1%-os növekedést jelent a korábbi felméréshez képest. Mihail Miszustin miniszterelnök törekvéseit a megkérdezettek 52,5% támogatta, mely plusz 1%-ot jelent egy hét alatt – írja a TASZSZ.

Az orosz nép kitart Putyin mellett, nincsenek tömeges tüntetések ellene, és továbbra sem kérdőjelezik meg a döntéseit. Ez is csak azt vetítheti előre, hogy az elnök véghez viheti a tervét Ukrajnában, a rengeteg veszteség ellenére is.