Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Putyin szerint teljesen biztos, hogy megsemmisítik a Patriot rendszereket Ukrajnában

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán a moszkvai minisztériumban 2022. december 21-én, az ukrajnai háború alatt. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Fagyejcsev
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz vezető azt is hozzátette, miszerint Kijev egyelőre nem rendelkezik ilyen típusú katonai eszközökkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, miszerint Oroszország el fogja pusztítani a Patriot légvédelmi rakétarendszereket, amennyiben az USA valóban Ukrajna rendelkezésére bocsátja azokat.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Az államfő Pavel Zarubin újságíróval beszélgetett a Rosszija-1 televíziós csatornán, mégpedig a Moszkva, Kreml, Putyin című műsorban, miközben hozzátette, Kijev egyelőre nem rendelkezik ilyen típusú katonai eszközökkel – írta a TASS.

„Természetesen megsemmisítjük őket, ez 100 százalékig biztos!”

– hangsúlyozta.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök néhány napja Washingtonba utazott, hogy kollégájával, Joe Bidennel találkozzon, és felszólaljon az amerikai Kongresszus előtt, s ennek során köszöntet mondott a támogatásért, ám arra is figyelmeztetett, hogy jóval több fegyverre lesz szükség.

Biden kijelentette, hogy Washington mindaddig támogatni fogja Kijevet, „amíg csak szükség van rá”, s ezt bizonyítja az is, hogy 1,85 milliárd dolláros biztonsági segélycsomag átadását jelentették be, amely többek között Patriot légvédelmi rendszereket is tartalmaz.