Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

Putyin megdicsérte azokat az orosz katonákat, akik “önfeláldozó módon harcolnak”

Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev
not image

Borbély Fanni

2022. június 25. - 18:48

Az orosz elnök kedden megdicsérte azokat orosz katonákat, akik “önfeláldozóan harcolnak Oroszországért”.

Putyin kedden kijelentette, dicséretes azon orosz katonák és tisztek hozzáállása, akik “önfeláldozó módon harcolnak Oroszországért, valamint a szuverén út követéséhez való jogáért”.

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

Az orosz állami TASS hírügynökség szerint az orosz elnök közölte, azon orosz katonák és tisztek, akik jelenleg Ukrajnában harcolnak, “a győztesek nemzedékének örökösei, a Nagy Honvédő Háború hőseinek unokái és dédunokái, akik önzetlenül harcolnak hazájukért és népükért”.

Putyin kedden a felsőfokú katonai iskolák végzőseivel tartott találkozón szólalt fel, s bár szokásához híven nem kívánta konkrétan kimondani, hogy mely konfliktusról van szó, erőteljesen utalt a szíriai konfliktusra, valamint az orosz-ukrán háborúra, mely a Kreml szerint még mindig egy “különleges katonai művelet”.

Putyin beszédében hangsúlyozta, Oroszország “büszke a harcosaira”, akik szerinte “igazi hősökként tanúsítanak bátorságot és profizmust a különleges katonai műveletben”. Az orosz elnök ezt követően kijelentette, az orosz katonák körében “egység van”, és szerinte mindenki egyetért azzal, hogy szükséges volt a háború, majd hozzátette, Ukrajna lerohanását az egész orosz nép támogatta, ezzel pedig Oroszország “elpusztíthatatlan és nagy hatalommá válik”.