Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

„Putyint a harcmezőn kell megállítani, nem szankciókkal”

Fotó: MTI/AP
not image

Nagy Noel

2022. július 4. - 05:58

Újabb vezető politikus szólalt fel a szankciók ellen, amellyel szerinte nem önmagában sok mindent elérni.

Dalija Gribauszkajté, Litvánia volt elnöke szerint Vlagyimir Putyin sokkal fontosabb lenne a csatatéren legyőzni, mert önmagában a szankciók nem fognak működni – idézte a CNBC. A volt elnök kiemelte:

Soron kívül Visszautasítják az oroszok a vádakat: nem lopnak áramot a zaporozsjei atomerőműből

„A háború legelejétől kezdve mondom, hogy Putyin csak az erőből ért, csak a harctéren lehet megállítani, nem szankciókkal. A szankciók mindannyiunkra nézve fájdalmasak, hosszabb idő, mire kifejtik hatásukat, a harctéri győzelem hatása sokkal hamarabb bekövetkezik”

Gribauszkajté úgy véli, a NATO-nak minél hamarabb szolgáltatni kell a szükséges fegyvereket Ukrajnának, mert ezzel hamarabb véget tud érni a háború. Hozzátette: amennyiben a szövetség ezt nem teszi meg, azzal csak elhúzódik a háború.

A volt litván elnök pozitív példaként emelte ki, hogy a NATO „közvetlen fenyegetésnek” minősítette Oroszországot, szerinte ez egy nagy előrelépés. Stoltenberg szavait megerősítve Gribauszkajté is hangsúlyozta, hogy minden egyes centiméternyi NATO-területet meg kell védeni.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Litvánia és Oroszország között különösen nagy lett a feszültség az elmúlt hetekben, az ország ugyanis megtiltotta, hogy az oroszok Kalinyingrádba szállítsanak árucikkeket a területükön keresztül, ahogyan az eddig történt.

Gribauszkajté elmondása szerint egyáltalán nem férnek az orosz fenyegetésektől, és kiemelte, hogy már régóta kérik a NATO-partnerektől, hogy változtassanak az Oroszországhoz való hozzáállásukon, amelyet végül Putyin ért el.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.