Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Putyin: új kockázatok merültek fel, a fegyveres erők megerősítésére van szükség

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev
not image

Koós Alexandra

2022. június 22. - 18:07

Az orosz elnök kijelentette, hogy új fegyverrendszerekkel tervezik felszerelni a hadsereget, amelyeket széleskörű felhasználásra fejlesztenek ki.

Vlagyimir Putyin kedden a katonai főiskolák végzőseivel találkozott, beszédében pedig arra utalt, hogy a potenciális fenyegetések és kockázatok figyelembevételével szükségessé vált, hogy folyamatosan megerősítsék az ország fegyveres erőit.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Elmondása szerint ehhez a modern fegyveres konfliktusok alapján leszűrt tanulságokat fogják felhasználni, amelyekkel javítani és fejleszteni tudják „az összetételt”, a kiemelt cél pedig az lesz, hogy a hadsereget új fegyverrendszerekkel szereljék fel.

Kiemelte, hogy mindezt a lehető leghamarabb napirendre tűzik, az említett eszközök pedig a hadsereg és a haditengerészet harckészültségét fogják meghatározni a következő évek és évtizedek során – írta a TASS.

„Szélesebb körben kell felhasználnunk a robotikát, valamint a legújabb parancsnoki és felderítési eszközöket, drónokat, illetve aktívan fejlesztenünk az új fizikai elveken alapuló fegyvereket. Ennek kapcsán a lézeres, elektromágneses és más típusú fegyverekre gondolok. Emellett folytatódni fog az intenzív harci kiképzés, a szövetségeseinkkel való együttműködés gyakorlása is” – mondta.