Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Putyin szerint képmutatás a nyugati ígéret az európai biztonság garantálására

Fotó: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/KREMLIN POOL
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 16. - 16:53

Az orosz elnök beszélt többek között Európa biztonságáról, a NATO-ról és az ENSZ alapokmányával összhangban indított katonai műveletről. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencián tartott beszédében kijelentette, hogy Oroszország az ENSZ alapokmányával teljes összhangban indította el különleges katonai műveletét Oroszországban. 

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

„Úgy döntöttünk, hogy különleges katonai műveletet hajtunk végre Ukrajnában, az ENSZ Alapokmányával teljes összhangban. Ennek a műveletnek a céljai világosan és pontosan meghatározottak: Oroszország és polgáraink biztonságának szavatolása, a donbászi lakosok védelme a népirtástól”mondta Putyin. 

Megjegyezte azt is, hogy a Nyugat ígérete az európai biztonság szavatolására képmutatás, valójában az európai biztonsági rendszert rombolja le. 

A kollektív Nyugat céltudatosan rombolja az európai biztonsági rendszert, új katonai szövetségeket kötve. A NATO-szövetség kelet felé mozdul el, és kiépíti katonai infrastruktúráját. Emellett rakétavédelmi rendszert telepít és növeli támadó erőinek csapásmérő potenciálját. Ezt képmutató módon úgy állítják be, mintha Európa biztonságának megerősítésére lenne szükség, de a valóságban ennek az ellenkezője igaz” – jelentette ki. 

Hozzátette, hogy „ugyanakkor az Oroszország által tavaly decemberben a kölcsönös biztonsági intézkedésekre tett javaslatokat ismét egyszerűen figyelmen kívül hagyták”.