Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Putyin aláírta

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a gyõzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel
not image

Takács Petra

2022. július 14. - 21:26

Vlagyimir Putyin egy újabb fontos törvényjavaslatot hagyott jóvá, ami lehetővé teszi, hogy még szélesebb körben vádolhassanak meg embereket hazaárulással.

Hosszú hetekkel ezelőtt már beszámoltunk erről a bizonyos törvényjavaslatról, ami időközben aláírásra került. Oroszország első embere jóváhagyta a módosítást, amit immáron törvénybe iktattak.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Ennek értelmében december első napjától kezdődően kiterjesztik a külföldi ügynökök fogalmát mindazokra, akik külföldi befolyás alá kerültek, vagy külföldről kaptak támogatást az orosz rendszer ellen. Ez nemcsak a külföldi pénzekre értendő, hanem az országon belül történt tranzakciókra is.

Vonatkozik ez azokra, akik nemzetbiztonság elleni cselekményre való felhívást követnek el, vagy a harcok során az ellenség oldalára állnak. Ez automatikusan hazaárulásnak minősül, tehát ezek az emberek bűncselekményt követnek el.

Azok, akik mégis megkockáztatják a hazaárulást, akár hét év börtönt is kaphatnak. Más kérdés, mi történik azokkal, akiket oroszként elfognak, miközben bizonyítható módon honfitársaik életét ontották ki a harcok során.

Emellett Putyin azt a törvényt is jóváhagyta, ami lehetővé teszi a kormánya számára, hogy különleges gazdasági intézkedéseket vezessen be az orosz fegyveres erők támogatására az országon kívüli „terrorellenes egyéb műveletek” ideje alatt, ahogyan a törvény fogalmaz – írja a The Guaridan.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.