Az arab világ „megértéssel kezeli” Oroszország katonai hadműveletét Ukrajnában

Fotó: arifmanipulation / Twenty20

Czinder Tímea

2022. május 23. - 19:42

Még azok az iszlám országok is tartózkodtak a szankciók bevezetésétől, amelyek a NATO tagjai.

Lassan harmadik hónapja tart a különleges katonai hadművelet Ukrajnában, amelyet Vlagyimir Putyin az ország demilitarizálásával és nácitlanításával indokolt, és amelyre válaszul az Egyesült Államok és szövetségesei súlyos szankciókkal reagáltak, valamint megnövelték a fegyverszállításokat Kijevbe.

Az orosz muszlimok szellemi vezetője, Ravil Gainutdinov szombaton úgy nyilatkozott, az iszlám világ megérti Putyin döntését, miszerint hadműveletet indított Ukrajnában – olvasható a TASS cikkében.

„Az egész iszlám világ, az arab világ megértéssel kezeli elnökünk döntését. Az orosz politika győzelmét keresik, és abszolút nem érdekük egyetlen ország hegemóniája, egy egypólusú világ megteremtése.”

Ezért nem vezetett be az arab világ egyetlen országa sem szankciókat Oroszországgal szemben. Ez nagyon fontos. Még NATO-tagként, nyomás alatt is tartózkodtak az országunk elleni szankciók bevezetésétől. Ez azt jelenti, hogy az iszlám világ mélyen tisztelni országunkat és muszlimjainkat” – mondta a Rosszija-24 csatornának adott interjújában.