Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

A brit külügyminiszter szerint Putyin egyetlen célja a „terror elterjesztése”

New York, 2022. szeptember 22. James Cleverly brit külügyminiszter, Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete és Antony Blinken amerikai külügyminiszter (b-j) az ENSZ Biztonsági Tanácsának az ukrajnai háború miatt összehívott ülésén a világszervezet New York-i székházában 2022. szeptember 22-én. MTI/EPA/Justin Lane

Bense Róbert

2022. október 31. - 20:11

James Cleverly a kijevi csapásokat és a gabonamegállapodás szüneteltetését is véleményezte.

Felszólalt a brit külügyminiszter, miután Ukrajna-szerte komoly akadozások tapasztalhatók az áramszolgáltatásban az energetikai létesítményeket ért orosz csapások miatt – számolt be róla a Sky News.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

„Putyin egyetlen célja a terror terjesztése, hogy megfossza az ukrán családokat a fénytől és a fűtéstől. Mindezzel semmilyen katonai célt nem ér el” – tette hozzá ma délutáni nyilatkozatában.

Nagy-Britannia nem enged a támogatásból

Cleverly úgy véli, hogy Putyin a katonai kudarcai miatt áll bosszút az ukrajnai civileken és a szegény országokon a gabonamegállapodás felfüggesztésével, egyben felszólította az orosz elnököt, hogy ne akadályozza tovább a kereskedelmet.

“Nem szabad hagynunk, hogy Vlagyimir Putyin a globális éhínséget eszközként használja arra, hogy aláássa az Ukrajnának nyújtott támogatást” – hozzátéve, hogy Nagy-Britannia nem fog ebből a támogatásból engedni.

A nukleáris fegyverekkel kapcsolatban Cleverly azt mondta, hogy “egyetlen más ország sem fenyegeti Oroszországot vagy Putyint”, hozzátéve, hogy az atomfegyverek bármilyen alkalmazása “megváltoztatná a konfliktus jellegét”.