Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Putyin bocsánatot kért az izraeli miniszterelnöktől Lavrov zsidókkal és Hitlerrel kapcsolatos megjegyzései miatt

Fotó: MTI/EPA/Pool/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko
not image

Borbély Fanni

2022. május 5. - 18:52

Az orosz elnök és az izraeli miniszterelnök csütörtöki telefonbeszélgetése során szóba került Szergej Lavrov hajmeresztő kijelentése is, melynek kapcsán Putyin bocsánatot kért.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök nem sokkal azután, hogy véget ért telefonbeszélgetése Putyinnal, közölte, az orosz elnök bocsánatot kért Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbocsáthatatlan kijelentései miatt.

Mint ismert, múlt vasárnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz állami televízióban nyilatkozva ismételten azt hangoztatta, hogy a Kreml által “különleges katonai műveletnek” nevezett háború célja Ukrajna “nácimentesítése”. Amikor azonban arról esett szó, hogy Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij egyébként zsidó, Lavrov közölte:

“Lehet, hogy tévedek, de Hitlerben is volt zsidó vér. Ez egyáltalán nem jelent semmit. A bölcs zsidók azt mondják, hogy a legbuzgóbb antiszemiták általában zsidók.”

Az egész világ felhördült az orosz külügyminiszter hajmeresztő kijelentéseire, izraeli tisztviselők azonnal elítélték Lavrov megjegyzéseit, majd bekérették az orosz nagykövetet is az izraeli külügyminisztériumba. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök egyenesen hazugságnak nevezte az orosz külügyminiszter állításait, míg Lapid megbocsáthatatlannak és felháborítónak minősítette azokat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.