Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

Putyin Ázsiával, Afrikával és Latin-Amerikával szövetkezne

Novo-Ogarjovo, 2022. december 14. Vlagyimir Putyin orosz államfõ videókonferencia keretében vesz részt a kabinet ülésén a Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. december 14-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az orosz elnök új piacokat keres, hogy leküzdhesse a szankciók pénzügyi hatásait.

Vlagyimir Putyin legutóbbi beszédében kijelentette, hogy Oroszország a keleti szomszédai felé fogja értékesíteni az gázt – az orosz elnök ezzel a lépéssel igyekszik leküzdeni a nyugati szankciók pénzügyi hatásait.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Hozzátette továbbá, hogy Oroszország fejleszteni fogja gazdasági kapcsolatait Ázsia, Afrika és Latin-Amerika országaival, miután a Nyugat szankciók miatt az európai piacok többsége elfordult felőlük – számolt be róla a The Guardian.

„Hadd emlékeztessem önöket, hogy a szankciók bevezetésével a nyugati országok megpróbálták Oroszországot a világ fejlődésének perifériájára szorítani. De mi soha nem fogunk az elszigetelődés útjára lépni” – mondta Putyin.

“Éppen ellenkezőleg, bővítjük és bővíteni fogjuk az együttműködést mindenkivel, aki ebben érdekelt” – tette hozzá az orosz elnök. Az ország GDP-je vélhetően 2,5%-kal csökken, ezt már az orosz gazdasági szakemberek közölték.