Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Volt MI6-vezető: Putyin 2023-ra elveszíti hatalmát és egy szanatóriumban fog kikötni

Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a gyõzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott gyõzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
not image

Borbély Fanni

2022. május 23. - 15:28

Igen komoly állításokat fogalmazott meg az MI6 volt vezetője Putyin egészségi állapota kapcsán, nem sokkal azután, hogy elindultak a találgatások, vajon mi baja lehet az orosz elnöknek.

Sir Richard Dearlove, az MI6 korábbi vezetője a One Decision podcastban úgy fogalmazott, hogy könnyedén elképzelhető, hogy a most 69 éves Putyint végül szanatóriumba küldik egyfajta kivonulási stratégia részeként, miközben javában folyik az orosz-ukrán háború.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Dearlove meglátása szerint az orosz elnök 2023-ra “el fog tűnni”, szerinte ugyanis egy szanatóriumba fogják majd küldeni betegsége miatt, ahonnan “már nem Oroszország vezetőjeként fog kijönni”. Az MI6 volt vezetője szerint Putyin szanatóriumba küldése “a puccs egyfajta elegáns alternatívája lenne”, kiemelve, hogy Moszkvának jelenleg nincs utódlási terve Putyin távozása esetére.

Úgy véli azonban, hogy az orosz Biztonsági Tanács titkára, Nyikolaj Patrusev veheti át a hatalmat, ha “tézise beteljesülne”, és Putyin “valóban eltűnne egy szanatóriumban”. Dearlove meglátása szerint a beugró ebben az esetben nagy valószínűséggel állandóvá válna, utalva ezzel arra, hogy Moszkva nem tervez Putyin nélkül, tehát nincs hivatalos terv arra az esetre, ha az orosz elnök már nem tudja ellátni feladatait.

Amióta kezdetét vette az orosz-ukrán háború egyre többen találgatják, hogy vajon milyen egészségügyi problémával küzdhet Putyin, főként azok után, hogy megjelentek olyan fotók az orosz elnökről, melyeken masszívan kapaszkodik az asztalba, annak ellenére, hogy ül, de a győzelem napi ünnepségeken is egészen másképp nézett ki, mint ahogy szokott. Nemrég egy Kremlhez közel álló oligarcha közölte, hogy Putyin “nagyon beteg, vérrákkal küzd”, ám ezen értesüléseket eddig senki sem erősítette meg.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.