A PSG nem adja fel, Zidane-ért szálltak harcba

Fotó: MTI/EPA/EFE/Chema Moya
not image

Borbély Fanni

2021. november 25. - 14:46

A legfrissebb pletykák szerint Zidane jövőre átveheti a francia klubot.

A Marca értesülései szerint a PSG találkozót szervezett Zidane-nal, hogy ajánlatot tegyenek neki arra, hogy a jövő évtől ő lehessen a klub edzője. A felek állítólag Párizs egyik legluxusabb szállodájában találkoztak, hogy megvitassák a részleteket.

A La Parisien úgy értesült, a találkozón Leonardo sportigazgató és Jean-Claude Blanc, a klub vezérigazgatója jelentek meg a PSG képviseletében, ahol felmerült annak a lehetősége, hogy jövő nyáron átvenné a csapat irányítását.

Pochettino jövője így egyre kérdésesebb a klubnál, hiszen csapata ritka rossz teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, ráadásul a szerda esti, Manchester City elleni mérkőzés is csúfos kudarccal zárult, amit még a csapat sztártriója (Messi, Neymar, Mbappé) sem tudott visszahozni.

Már olyan pletykák is felmerültek ennek kapcsán, hogy Pochettino elhagyná a PSG kispadját a Manchester Unitedért, bár a Man City elleni vereség után nem tett erre utalást. A PSG választása pedig nem véletlenül esett Zidane-ra, aki alapvetően egy nyugodt személyiség, és már a Real Madridnál is bizonyította, hogy ki tudja hozni a legjobbat játékosaiból.

Nem mellékesen pedig bár egyesek szerint nem ebbe a súlycsoportba tartozik, mégis elég volt a teljesítménye ahhoz, hogy három BL-címet nyerjen a Real Madriddal, és egy ilyen kaliberű csapattal, mint a PSG, szinte borítékolható, hogy bezsebelné a bajnoki címeket, ami a PSG elnökének egyik legnagyobb vágya ezen a világon.