A kritikusok nem kímélték a PSG sztártrióját a csúfos vereség után

Leandro Paredes, Lionel Messi és Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain (PSG) játékosai (b-j) edzésen vesznek részt a Párizstól nyugatra fekvõ Saint Germain-en-Laye-ben 2021. szeptember 27-én, egy nappal a Bajnokok Ligája csoportkörének PSG - Manchester City mérkõzése elõtt. MTI/AP/Michel Euler
not image

Borbély Fanni

2021. november 25. - 14:15

A Manchester City kemény ütést vitt be a PSG-nek, de leginkább Messinek, Neymarnak és Mbappénak.

A kritikusok egyáltalán nem kímélték a sztártriót a Manchester City ellen elszenvedett csúfos vereség után, miután az egyetlen pozitív pillanat a PSG részéről az volt, amikor Mbappé egy góllal előnyhöz juttatta a csapatot, aztán Guardiola Manchester Cityje konkrétan letarolta a PSG-t a pályán, így a végeredmény 2-1 lett.

A mérkőzés meghatározó a PSG számára, ugyanis a bajnokságban való továbbjutáshoz a csoportgyőztesek bármelyikéhez sorolhatják majd őket, például a Liverpool, vagy a Bayern München ellen. Ahogy arról a Marca is beszámolt, a PSG gyatra teljesítményét a statisztikák is alátámasztották, a lehangoló végeredményhez pedig az is sokat tett hozzá, hogy a PSG csapata szinte ki sem jutott saját térfeléről.

A közösségi médiába rengeteg képet töltöttek fel, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy a három sztár konkrétan semmit nem tett hozzá a védekezéshez, amiért a L’Equipe végül 4/10-re pontozta Messi teljesítményét a mérkőzésen. Hozzátették, ennél sokkal többet vártak Messitől, akinek ennél jelentősen több segítséget kellett volna nyújtania a védekezésben.

Úgy tűnt, mintha Messi gondterhelten fogadta volna a Manchester City csapatát, és frusztrálta volna a helyzet, még annak ellenére is, hogy Mbappé góljához ő járult hozzá. De ha már itt tartunk, Mbappé is egy elkeserítő 5/10-es értékelést kapott a laptól, de Pochettino sem úszta meg: a lap azt írta, csapata “sokat szenvedett, és a taktikai változtatásai nem adtak iránymutatást”.