Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A világ egyik legismertebb stadionját vásárolná meg a PSG

Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A PSG úgy döntött, ajánlatot nyújt be Franciaország legnagyobb stadionjára, a legendás Stade de France-ra.

A PSG nem a legjobb napjain van túl, miután egészen simán estek ki a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen. Még csak gólt sem rúgtak a németeknek a kétszer 90 perc alatt, aminek Mbappé sem tudott örülni.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A PSG edzője igyekezett pozitív maradni, és szerinte, ha a visszavágón ők rúgják az első gólt, akkor talán minden másképpen alakul. Nem nyugodhat meg tréner, mert állítólag Zidane tart a helyére, de azt sem kizárt, hogy Tuchel visszatérhet.

Egy ideje szintén téma a PSG stadionváltása, és most kiderült, a francia klub ajánlatot tesz a Stade de France-ra, annak a reményében, hogy megvásárolhatják a hatalmas stadiont, és elhagyhatják a jóval kisebb méretekkel rendelkező Parc de Princes-t.

A PSG mindenképpen nagy stadiont akar

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere kijelentette, a Parc de Princes nem eladó, ami arra késztette a PSG-t, hogy alternatív lehetőségek után nézzen. Ekkor jött az ötlet, hogy ajánlatot tennének Franciaország legnagyobb stadionjára, ahol 1998-ban világbajnoki döntőt rendeztek, míg 2000 óta három Bajnokok Ligája-döntőnek is otthont adott.

A PSG szóvivője a Reuters kérdésére elmondta, ajánlatot fognak tenni a Stade de France-ra, ugyanakkor továbbra is a Parc de Princes felújítása marad az elsődleges lehetőség számukra. A PSG jelenlegi stadionját a városi tanács birtokolja azóta, hogy a PSG 1974-ben feljutott az élvonalba.

A klub 2013-ban megállapodást kötött a városi tanáccsal arról, hogy 2043-ig kibérlik a stadiont. Ezt követően három év alatt 75 millió euró értékben végeztek el fejlesztéseket a stadionban, de ez még mindig nem elegendő, és további 500 millió eurót szánnak a felújításra, de csak abban az esetben, ha eladják nekik a létesítményt – írja az ESPN.

Az esetleges kivásárlása csak 2025 után kerülhet sor, míg harmadik opcióként egy új stadiont húznának fel, Párizson kívül. Erre van a legkevesebb esély, de ez sem jelentene gondot a dúsgazdag közel-keleti tulajdonosoknak.