A PSG szurkolói nem segítik Mbappét, aki már Madridban akar lenni

Fotó: Twitter/ Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 28. - 09:20

A párizsi klub helyzete nem egyszerű, amit a saját szurkolóik sem segítenek azzal, hogy kifütyülik Mbappét.

A PSG végül úgy döntött, hogy a több mint 200 millió eurós ajánlat ellenére sem válik meg a francia játékostól. A dúsgazdag katari tulajdonosi háttér számára ez nem nagy összeg, és inkább kockáztatnak, mert ha nem sikerül hosszabbítaniuk a sztárral, ingyen lesznek kénytelenek elengedni.

Mbappé már januárban aláírhat a Real Madridhoz, és jövő nyáron mindenfajta kötelezettség nélkül sétálhat ki az ajtón. Szereti Párizst, akárcsak a klubot, de nem tudnak neki olyan ajánlatot adni, amit elfogadna.

Mint arról a spanyol AS is beszámolt, legutóbb már nettó 45 millió eurót kínáltak számára, ennyit kereshetne éves szinten az új kontraktusával, de ezt az ajánlatot is visszadobta. Ezzel az összeggel még Messit és Neymart is felülmúlhatná, számára azonban ez nem pénz kérdés.

Az AS szerint a Neymarral való legutóbbi vitája, valamint a szurkolók és a sajtó kritikái megerősítették abban az elképzelésében, hogy januárban aláírjon a spanyolokhoz. Gyakorlatilag meggyőzhetetlen, és a PSG dolgát erősen nehezíti a szurkolók hozzáállása, akik sokszor füttyszóval illetik.

Teszik ezt annak ellenére, hogy a csapat vezéreként futballozik, felülmúlva ezzel Neymar és Messi teljesítményét, akiknek még csak gólja sincs. A szurkolók nem felejtenek, és nem teszik nekik az, hogy Mbappé még a csillagászati ajánlatokra is nemet mond.

Szuperliga: az UEFA felfüggeszti a jogi lépéseket a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona ellen

Madridban már biztosak abban, hogy Mbappé jövőre csatlakozik hozzájuk, és az, ami jelenleg a PSG-nél zajlik, abszolúte az ő malmukra hajtja a vizet. Pochettino tagadta, hogy nagy vita lenne Neymar és Mbappé között, de Herrera is igyekezett eloszlatni a pletykákat.