A PSG elhozná a Manchester United egyik legértékesebb játékosát

Fotó: EPA/Peter Powell
not image

Hujber Dávid

2022. január 12. - 07:21

A párizsi sztárklub olyasvalamit kínálhat a brit szupersztárnak, amit lehetséges, hogy az Old Traffordon nem kaphat meg.

Már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a PSG nagyobbnál nagyobb világsztárokat igazol le. Neymar, Mbappé és többek között Messi is tagja a keretnek, ami talán a világ legerősebbje, bár ez a mutatott játékos sokszor nem látszik.

A PSG számára jelenleg Mbappé helyzete okozza a legnagyobb fejtörést, akinek már az összes csillagot leígérhették az égről, mégsem hosszabbított. Ha ezt a következő hónapokban sem teszi meg, nyáron ingyen sétálhat ki az ajtón.

Minden jel arra mutat, hogy a Real Madrid játékosa lesz, tehát a PSG-nek valakivel pótolnia kellene a klasszis támadóját. Több név is felkerült a listára, most épp a Manchester United, szintén fiatal világsztárjáról írnak a lapok.

Leonardo, a PSG sportigazgatója és a klubvezetés többi tagja is arra koncentrál, hogy egy világklasszist igazoljanak Mbappé helyére. Kingsley Coman és Ousmane Dembélé szintén opció lehet, ám most újabban Marcus Rashford tűnhet a befutónak.

A Fichajes a The Times-ra hivatkozva írja azt, hogy a brit támadó került a lista élére, akinek nyilván annyi pénzt tudnának fizetni, mint amennyit még soha nem keresett. Emellett a keret kellően erős ahhoz, hogy a bajnoki címért és a Bajnokok Ligája győzelemért harcoljanak.

Mivel Haaland nem akar Franciaországban játszani, és Salah szerződtetése is egyre problémásabbnak tűnik, Rashford valós opcióvá válhat, ráadásul Pochettino jól ismeri a britet az angol ligából. Más kérdés, hogy a hírek szerint Zidane lehet az új edző, aki nem biztos, hogy Rashfordot szerződtetné le Mbappé helyére, ha a honfitársa valóban távozik.

2023-ban jár le a szerződése az angol válogatott csatárnak, ami azt jelenti, ha ezen a nyáron nem csinálnak pénzt az eladásából, miközben nem hosszabbít, benne van a pakliban, hogy egy évvel később ingyen igazol el.