A PSG sportigazgatója megosztotta Messi és Donnarumma átigazolásának hátterét

Fotó: MTI/AP/Jeremias Gonzales
not image

Borbély Fanni

2021. október 12. - 11:43

Leonardo, a PSG sportigazgatója szombaton, egy Olaszországban rendezett sportfesztiválon tért ki Gianluigi Donnarumma és Lionel Messi aláírására.

Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos és Lionel Messi, Nuno Mendes, Achraf Hakimi és Georginio Wijnaldum is. Egy ötcsillagos szereposztás. Még mindig ambiciózusak, és eltökélt szándékuk, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, a vezetők nagy álmát.

Az észak-olaszországi Trentóban, a La Gazzetta dello Sport által szervezett Sportfesztivál színpadán szombaton meghívott Leonardo két játékos hátterét is elárulta. A párizsiak sportigazgatója mindenekelőtt arról biztosított, hogy klubjának semmi kivetnivalója nincs az AC Milantól ingyen szerződtetett Donnarummával kapcsolatban.

“Június előtt soha nem vettük fel vele a kapcsolatot. Előtte a Milan már áprilisban bejelentette, hogy nem hosszabbít, és Mike Maignan érkezik. Donnarumma ekkor már hivatalosan is szabad játékos volt. Ha nem jött volna hozzánk, akkor egy másik csapathoz ment volna. Azt hiszem, úgy döntött, hogy nem akar a Milanban folytatni”

– magyarázta Leonardo.

Visszatért Messi váratlan szerződtetésére is, amely azokban a napokban valósult meg, amikor az argentin megértette, hogy a Barca katasztrofális pénzügyi helyzetére való tekintettel nem fog sikerülni a szerződéshosszabbítás írja az RMC Sport.

“Meggyőzték, hogy maradjon a Barcelonánál. Korábban is kapcsolatba léptünk egymással, beszélgettünk. Leraktuk a csere alapjait, ez könnyebb helyzetbe hozott minket, amikor a Barcelona bejelentette, hogy nem marad, és elköszönt. Onnan indult minden, gyönyörű volt. Ez volt az első átigazolása, meglepetés volt mindenki számára. Az, hogy Mbappéval és Neymarral együtt van, nagyszerű. Ha működik, akkor valami csodálatos és talán páratlan lesz”

– mondta Leonardo, akit gyorsan lenyűgözött a hatszoros Aranylabda-győztes.