Ennek nem fognak örülni Messi és Neymar rajongói

Fotó: Twitter/Barca Universal

Szabó Kata

2021. szeptember 10. - 20:43

A válogatott szünet után kissé hiányos összeállításban lép pályára szombat este a PSG a Clermont ellen, az argentin válogatottakra és Neymarra biztosan nem számíthat Pochettino.

Az Argentína-Brazília 2022-es világbajnoki selejtező mérkőzés után Neymar, Messi és DiMaria nem jog játszani a Paris Saint-Germain Clermont elleni szombati mérkőzésen, miután Mauricio Pochettino nem vállalja a kockázatot a fizikai állapotukért.

„Ez a józan ész kérdése” – idézi Mauricio Pochettinót az RMC Sport. A bajnoki mérkőzés előestéjén a PSG edzője azt mondta, hogy nem játszatja Lionel Messit, Angel DiMariát, Neymart és Leandro Paredest. A döntés logikus: a négy játékos francia idő szerint csütörtökről péntekre virradó éjszaka a válogatottjukkal játszott világbajnoki selejtező mérkőzést Dél-Amerikában.

Az argentinok Bolíviával néztek szembe, az Albiceleste 3-0-ra nyert Lionel Messi mesterhármasával. Neymar eközben Peru ellen játszott Brazíliában, ahol a második gólt ő szerezte a 2-0-ás győzelemben.

A két mérkőzést alig 48 órával korábban rendezték a PSG-Clermont elleni találkozóhoz képest, ez a határidő pedig nagyon szűk volt annak tükrében, hogy a játékosoknak Dél-Amerikából Európába kellett volna repülniük, valamint pihenni és edzeni kellett volna nekik.

Ezzel szemben Marquinhos-t ez a kérdés nem érinti, aki kimaradt a brazilok keretéből, ezért klubcsapata rendelkezésére áll.

„Még nem döntöttük el, hogy ki lesz a kapuban, de Donnarumma is egy lehetőség” – adott kitérő választ a párizsi edző Keylor Navas kapcsán, tehát a Clermont elleni találkozó lehet Donnarumma bemutatkozása.

Kétség merül fel Kylian Mbappé esetében is, aki bár folytatta az edzést, miután megsérült a francia válogatott csapatnál.

„Most érkezett meg” – mondta Pochettino az átigazolási időszak utolsó óráiban leigazolt fiatal portugál balhátvéd, Nuno Mendes-ről, ezáltal kiderült, hogy még ő sem fog játszani.