A PSG fiatal játékost rabolna Barcelonából

Fotó: Unsplash/Patrick T'Kindt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. december 1. - 15:57

A párizsiak lépése nagyon nem tetszik Xavinak, aki semmiképp nem akarja elengedni a fiatal tehetségeket Katalóniából. 

Az El Nacional az Esport 3 beszámolójára hivatkozva állítja, hogy 200 ezer eurós fizetést ajánl a PSG Diego Almeidának, aki jelenleg a Barcelona ifjúsági csapatában játszik, azért, hogy költözzön Katalóniából Párizsba. Ugyanazt szeretnék eljátszani, mint Xavi Simons és Kais Ruiz esetében, akik inkább a franciák pénzét választották ahelyett, hogy megpróbáltak volna bekerülni a Barca első csapatába. 

Diego Almeida csak februárban lesz 18 éves, a szerződése 2023. június 30-ig szól, de nem csak a csapatok terén, válogatott szinten is döntenie kell. A játékos Spanyolországban született, de ecuadori állampolgár, és mindkét válogatott szívesen látná a soraiban. Ezen felül a hírek szerint a Bayer Leverkusentől is kapott ajánlatot, bár jóval alacsonyabbat, mint a PSG-től. 

A katalánoknak nagyon nem tetszik, hogy a PSG kihasználná a rossz gazdasági helyzetüket, és magasabb fizetésekkel csábítaná el tőlük a fiatalokat, ráadásul Xavi, aki a fiatal tehetségek elkötelezett védelmezője, a későbbiekben számítana Almeidára a csapatban. 

Azonban Almeida nem nagyon akarja elfogadni a PSG ajánlatát, ugyanis a katalánoknál szeretne sikereket elérni, és nem áll szándékában elcsábulni a párizsi óriások pénzétől. A Barca ráadásul új szerződést kínálna neki, amint nagykorú lesz, ezzel megakadályozva, hogy másokat válasszon. 

A La Masiát, a Barcelona játékosnevelő akadémiáját, az összes európai klub szemmel tarja, ugyanis sorra érkeznek belőle a jobbnál jobb játékosokat, akiket fiatalon el akarnak csábítani a klubok pénzzel vagy sokkal több játéklehetőséggel. Az első jelentős eset, amely megtörtént, Cesc Fabregas ügye volt, aki 16 évesen hagyta hátra Katalóniát az Arsenal hívására, ahol szinte azonnal a csapat vezére lett, majd már kész játékosként tért vissza. 

Számos játékos igazolt Olaszországba, többek között a Juventushoz, de pár éve a Borussia Dortmund is elcsábította Sergio Gómezt, akinek évi 1 millió eurós szerződést ajánlottak. Xavi Simons pedig a PSG-hez igazolt, de úgy tűnik, nem volt jó döntés, ugyanis a játékos már szívesen visszatérne a katalánokhoz. 

Ha Diego Almeida úgy dönt, nem a pénzt tartja szem előtt, akkor nem fog beleesni abba a csapdába, mint a holland társa. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK