A PSG álomfizetéssel csábítaná el Messi utódját

Ansu Fati, a Barcelona játékosa (b) és Heorhij Buscsan, a Dinamo Kijev kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának harmadik fordulójában játszott FC Barcelona - Dinamo Kijev mérkõzésen Barcelonában 2021. október 20-án. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
not image

Borbély Fanni

2021. október 22. - 14:09

A francia klub 30 millió eurós (10,9 milliárd forint) aláírási bónusszal és szezononkénti 15 millió eurós (5,5 milliárd forint) induló bónusszal tudott neki ingyen szerződést ajánlani.

A PSG Kylian Mbappé pótlására szerette volna Ansu Fatit, miután Európában kevés a góllövő, és még kevesebb a 18 éves góllövő. Az FC Barcelona egyoldalú szerződéshosszabbítási opciója Ansuval két évre kissé félreérthető volt, bíróságon lehetett volna kiharcolni, ez azt jelentette, hogy a PSG “szabad” szerződést ajánlhatott Ansu Fati számára, 30 millió eurós (10,9 milliárd forint) aláírási bónusszal és 15 millió eurós (5,5 milliárd forint) szezononkénti indulással.

A PSG ugyanis Ansu Fati-t tartja azon három játékos egyikének, aki a következő évtizedet fémjelzi, Leo Messi utódjaként a világbajnoki címnél. Amikor Ansu Madridban lábadozott legutóbbi térdműtétje után, a Liverpool érdeklődni kezdett a játékos iránt, mivel az angol klub többet akart megtudni a műtét utáni és szerződéses helyzetéről.

A Liverpoolt kevésbé érdekelte, hogy még két évet várjon, ha a LaLiga végül a Barca mellé áll, a játékost ugyanis a jövőbeli projektjük kulcsembereként akarták. A Liverpool ajánlata hasonló volt ahhoz, amit a Manchester United egy évvel korábban tett az ügynökének, Jorge Mendesnek: évi nettó 15 millió euró (5,5 milliárd forint) és egy aláírási bónusz. A United pedig a fizetést leszámítva 120 millió eurót (43,6 milliárd forint) volt hajlandó befektetni az aláírásért.

Ha Jorge Mendes más típusú ügynök lett volna, mondjuk olyan, mint Mino Raiola, akkor árverést indított volna a játékosért, de Mendes mindig is úgy gondolta, hogy Ansu számára nincs jobb klub a Barcánál. Ha Fatiék a pénzben és nem a játékos karrierjében gondolkodtak volna, akkor meghallgatták volna az ajánlatokat, de Ansu azt mondta, hogy “csak a Barca”.

Ha a klub tárgyalója nem egy olyan profi figura lett volna, mint Mateu Alemany, akkor a tárgyalások elhúzódtak volna, ami a rögtönzés és a tisztázatlan elképzelések érzetét keltette volna. Ansu pedig egyértelműen kijelentette, hogy a következő évtizedben a Barca “tízese” akar lenni, a családja támogatja őt, a tárgyalópartnerek pedig nagyon profik – írja a Mundo Deportivo.