PS5-öt rendelt, két üveg ásványvizet kapott egy japán nő

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021. május 23. - 23:56

Továbbra sem álltak le az online felületeken garázdálkodó csalók, az egyik japán nő ugyanis játékkonzol helyett két üveg ásványvízzel gazdagodott.

Korábban egy kínai nő kapott alma ízű joghurtot iPhone 12 Pro Max helyett, míg legutóbb törött csempével tömtek ki egy Apple-mobildobozt, ezúttal pedig egy japán nő járt pórul, aki PlayStation 5-öt szeretett volna magának vásárolni.

A Kotaku magazin értesülései szerint a Siga prefektúrában élő 41 éves Ikuko Tokuokát azután tartóztatták le a helyi rendőrök, hogy átvert egy másik nőt, aki next-gen konzolt akart venni tőle.

A megrendelés 65 ezer jenről, vagyis nagyjából 171 ezer forintról szólt, a pénz meg is érkezett hozzá, cserébe azonban nem PS5-öt küldött, hanem két üveg ásványvizet tett a dobozába.

A vásárló először megpróbált kapcsolatot teremteni az eladóval, ez azonban többszöri alkalommal is kudarcba fulladt, ezért a rendőrséghez fordult.

A gyanúsított azzal védekezik, hogy nem emlékezett, mi lehetett a csomagban, amikor feladta, egyúttal határozottan tagadja, hogy szánt szándékkal át akarta verni a vásárlót.