Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Prostitúcióra kényszerítette élettársait egy magyar férfi

Fotó: Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021. március 13. - 21:54

Akár tizenegy év fegyházbüntetést is kaphat az a férfi, aki három nőt, köztük két partnerét is prostitúciós tevékenységre kényszerített Cegléden és Nagykőrösön.

Az elkövető 2013 év eleje és 2019 decembere között több megszakítással élettársi kapcsolatot tartott fenn az egyik nővel. Amikor együtt voltak, akkor rendszeres bántalmazással, illetve fenyegetéssel arra kényszerítette a nőt, hogy itthon, illetve Németországban prostitúciós tevékenységet végezzen – adta hírül az ugyeszseg.hu portál.

Soron kívül Jövő hét elején szüntethetik meg a szivárgást az Északi Áramlat-1 vezetéken

Az abból származó bevételt a férfi elvette a párjától. A nő többször is megpróbált végleg megszökni a férfitól, de az mindig felkutatta és visszakényszerítette magához. Végül 2019 decemberében sikerült elmenekülnie és feljelentést tennie.

Emellett az elkövető 2019 őszén az előzővel részben párhuzamosan újabb nővel is élettársi kapcsolatot létesített, aki beleegyezett abba, hogy prostitúciós tevékenységet fog folytatni. Az abból származó teljes bevételt szintén elvette a férfi ettől a nőtől is. Továbbá rendszeres bántalmazásokkal tartotta félelemben őt is,  aki emiatt sokáig nem mert megszökni tőle. Végül sikerült elszöknie és új élettársi kapcsolatot létesítenie, de az elkövető még ekkor is felkutatta és fenyegetődzve egy társa segítségével próbálta visszaszerezni, ám nem járt sikerrel.

Ennél a sikertelen akciónál az elkövető segítőjeként eljárt férfinak az ügy harmadik sértettje panaszkodott először a rossz anyagi helyzetéről. Ezután a férfi felajánlotta, hogy segíti a nőt abban, hogy prostituáltként dolgozzon, ha az abból származó bevételeiből részesedést ad neki. A férfi összehozta a nőt az előző két nőt is futtató elkövetővel, aki utána felügyelte a nő munkáját. A közvetítő férfi a továbbiakban nem folyt bele a futtató és a nő viszonyába, de a felhajtói tevékenységéért a bevétel egy részére igényt tartott.

Később ezt a harmadik nőt is bántalmazta az elkövető, illetve megfenyegette, hogy összetöri a csontjait, ha nem végzi a munkáját. A nő végül úgy tudott kiszabadulni a lakásból, hogy azt mondta a férfinak, hogy meglátogatja a családját, majd ezt kihasználva, feljelentette az elkövetőt.  A 2019. decemberi feljelentések nyomán megindult nyomozás során az elkövetőt végül letartóztatták, így nem volt módja ismét visszakényszeríteni a nőket a korábbi helyzetükbe.

Nisóczi elmondta még, hogy a férfi tagadta a kihallgatása során, hogy prostitúciós tevékenységre kényszerítette volna az élettársait. Ha az elkövető változtat az eddigi vallomásán, és mindent váddal, akkor 11 évig élvezheti a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.