Prostituáltakat futtatott külföldön egy bajai férfi, őrizetbe vették

Fotó: police.hu
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 7. - 13:59

A rendőrség szerint a bajai férfi 2012 óta Angliában és Ausztráliában kényszerített prostitúcióra nőket.

A Police.hu-ra közzétett közlemény szerint a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztálya emberkereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Gyula ellen.

A nyomozás az osztrák hatóságok információi alapján indult, amely szerint a 43 éves férfi 2012 és 2016 között foglalkoztatott egy magyar nőt egy londoni bordélyházban.

Ez a foglalkoztatás viszont úgy történt, hogy S. Gyula őt rendszeresen bántalmazta, valamint a szexuális tevékenységből származó jövedelmét teljes egészében elvette. A nőnek végül 2016-ban sikerült megszöknie a bajai férfitól.

S. Gyula azonban itt nem állt meg a gyanú szerint, ugyanis az információk szerint egy másik magyar nőt is futtatott, aki Angliában és Ausztriában is dolgozott.

2020-ban azonban a gyanúsított élettársa egy osztrák parkolóba beszélt meg egy találkozót a sértettel, ahol S. Gyula megpróbálta berángatni őt egy autóba, hogy ismét prostitúcióra kényszerítse.

A nőnek végül sikerült elmenekülnie a bajai férfi elől, valamint beszámolt az osztrák rendőröknek az eseményekről és a sérelmére elkövetett bűncselekmény részleteiről.

A KR NNI nyomozói végül szeptember 2-án fogták el a férfit a bajai tartózkodási helyén, a házkutatás során pedig készpénzt, mobiltelefont és különböző szerződéseket foglaltak le tőle.

Vagyonvisszaszerzés keretében három motort is lefoglaltak a gyanúsítottól, akit őrizetbe vettek és kezdeményezték a letartóztatását.