Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Prigozsin: az ukrajnai harcok során elesett zambiai diák a Wagner harcosa volt

TÉMÁK:
#Wagner-csoport
Fotó: Ukrán katonák egy BM-21 Grad típusú rakéta-sorozatvetővel lőnek orosz állásokat a frontvonalon, a Donyecki területen lévő Bahmut közelében 2022. november 24-én. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az orosz üzletember azt állította, hogy „elég jól emlékszik az említett fickóra”, aki hősként halt meg a fronton.

A Moscow Times szerint maga Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-zsoldoscsoport vezetője erősítette meg nemrégiben, hogy a börtönből toborozták azt a zambiai diákot, aki az oroszok oldalán harcolva vesztette életét Ukrajnában.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

A 23 éves Lemekhani Nyirenda atommérnöknek tanult, mielőtt 2020-ban kábítószer-birtoklás miatt lecsukták volna, ahol 9 évet kapott. Prigozsin és más tisztviselők pedig ebbe a börtönbe is ellátogattak, hogy szabadságot ígérjenek a foglyoknak, akik hajlandók 6 hónapot eltölteni a fronton.

A Sky News szerint az nem világos, hogy a diák önkéntes alapon került-e a Wagnerhez, vagy más módon, a zambiai hatóságok pedig azt állították, hogy Oroszország november közepéig nem is tájékoztatta őket Nyirenda ősszel bekövetkezett haláláról.

Az afrikai ország külügyminisztériuma és a fiatal férfi rokonai válaszokat követeltek erre vonatkozóan, így a zsoldoscsoport vezetője több információt is megosztott, többek között azt, hogy „elég jól emlékszik az említett fickóra”.

„Nyirenda hősként halt meg a harcban, emellett az elsők között volt, akik szeptember 22-én betörtek az ellenséges lövészárkokba”

– közölte az újságíróknak adott írásos válaszában.