Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Premier League: brazil sztárt igazolt a kiesés elől menekülő Nottingham Forest

Fotó: EPA/Peter Powell
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Nottingham Forest bízik benne, hogy a fiatal brazil sztár képes lesz hozzájárulni ahhoz, hogy a Premier League-ben maradjnak.

A Nottingham Forest számára egyetlen reális cél lehet a Premier League aktuális kiírásában, mégpedig az, hogy elkerüljék a kiesést. Sokáig a tabella végén szerénykedtek, ám az utóbbi időben változott a helyzet.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Jelenleg a 13. helyen állnak, ugyanakkor csak 5 pontra vannak a legrosszabb helyektől. Jelenleg a West Ham United, az Everton és a Southampton áll kiesésre, ami komoly meglepetés, ráadásul mindhárom csapatnak 15 pontja van.

Azok az idők már elmúltak, amikor a kisebb csapatok nem tudtak sok pénzt fizetni egy játékosért, így a Nottingham Forest is aktív tud lenni az átigazolási piacon. Legutóbb egészen Brazíliáig mentek, hogy leigazolják a 21 éves Danilót.

A fiatal brazil sztár a Palmeirastól érkezett, és egy 2029-ig szóló szerződést írt alá. Ritka, amikor valaki ilyen hosszú időre köti le magát, pláne egy olyan csapathoz, mely nincs messze attól, hogy visszaessen a másodosztályba.

Egy tapasztalt középpályásról van szó, aki a fiatalkora ellenére 141 alkalommal játszott a volt klubja színeiben, és két Copa Libertadorest is nyert. Danilo azt mondta, nagyon boldog, hogy valóra válthatta az álmát, és az angol első osztályban játszhat.

Nagy vágyat és elszántságot érez magában, hogy bizonyítson, és mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy hozzájáruljon a csapat játékához. Filippo Giraldi, a Forest sportigazgatója szintén bizakodó, és szerinte egy fantasztikus tehetséget hoztak Angliába, aki a csapat jelenének és jövőjének nagy értéke lesz.