Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Továbbra is a Premier League lehet Frenkie de Jong célállomása

MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Tavaly a Manchester United, idén a Chelsea lehet a legesélyesebb kérő.

A Chelsea úgy látszik nem tervezi a pénzcsap elzárását, az idén csak szenvedő csapat vezetése erősíteni szeretne, egyik fontos kiszemeltjük pedig a Barcelona 26 éves hollandja, Frenkie de Jong.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A katalánok támadó középpályása idén sem hozza élete formáját, ennek ellenére fontos tagja Xavi csapatának, ám vélhetően lenne a helyére ideálisabb jelölt is, ha a Barcelona úgy dönt, eladja őt.

Tavaly ez még nem sikerült, de Jong ugyanis Barcelonában akart maradni, a kérdés már csak az, hogy változott-e ő és a Barca álláspontja, hiszen szerződése 2026-ig köti jelenlegi csapatához, így egy darabig még nem lenne téma az eligazolása.

Már csak az lehet a kérdés, hogy a holland játékos mennyit veszített értékéből, ugyanis míg tavaly 70-80 millió euró között adhatta volna el a Barcelona, ez most valahol 50-60 millió euró között mozoghat.

Márpedig a Barcelona ennyiért nem valószínű, hogy hajlandó lenne megválni tőle, spanyol sajtóértesülések szerint legalább 80 milliót kérnének érte, amivel leginkább a Barcelona és de Jong járna jól – a játékos leginkább azért, mert a Chelsea-nél nem okozna problémát a magas fizetése sem.