Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Porviharok esetleges kialakulására figyelmeztet az Útinform

Fotó: Unsplash/Andréas BRUN
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az M1-es autópályán történt szerencsétlenség miatt már mindenki tisztában lehet azzal, hogy milyen súlyos következményekkel járhat egy porvihar.

Az M1-es autópályán történt tömegbaleset körüli nyomozás sokáig elhúzódhat. Hatalmas a kár, rengeteg autó égett ki, és többen súlyosan megsérültek, és mindent külön esetként vizsgálhatnak.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Azóta mindenki tarthat a porviharoktól, és az Útinform most arra figyelmeztette az embereket, hogy a viharos erejű szél sok helyen hordja a homokot és a port, amiből porvihar jöhet létre, így a látótávolság akár 50 méter alá is csökkenhet.

Erős, néhol viharos széllökésekre kell számítani a Dunántúlon, főként a Balaton nyugati medencéjében és a Balaton-felvidéken, valamint a Tiszától keletre eső tájakon, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében – olvasható az Útinform hivatalos közleményében.

A viharos erejű szél sok helyen hordja a homokot és a port, ezzel porvihart kavarva, így a látótávolság hirtelen akár 50 m alá is lecsökkenhet. Ilyen területere érve lassítsanak és használják a vészvillogót!

A hegyvidéki, illetve a fákkal határolt utakon és alsóbbrendű utakon, lehetnek letört faágak vagy akár kidőlt fák is. Ha ilyet látnak kérjük hívják az ÚTINFORM ügyeletét a 061/336-2400 telefonszámon és vezessenek kellő figyelemmel! – írták a bejegyzésükben.