Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Ronaldo nem kezdhetett, nélküle is gálázott Portugália Svájc ellen Katarban

Fotó: EPA/Rolex dela Pena
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem volt szükség Cristiano Ronaldo-ra Portugáliának ahhoz, hogy meggyőző fölénnyel győzzék le Svájcot Katarban a világbajnoki nyolcaddöntőben.

Ma estére már jutott egy sokk, amire nemigazán lehetett számítani, miután az egyik fő esélyesnek tartott Spanyolország még a legjobb nyolc közé sem jutott be. Marokkó állította meg a világbajnokot, és mindezt úgy, hogy a büntetőpárbajon még csak be sem találtak a kapuba Luis Enrique fiai.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A világbajnokság egyik legnagyobb meglepetése után Portugália sem dőlhetett hátra, intő jelként foghatták fel a spanyolok bukását. Ráadásul Ronaldo nem kapott helyet a kezdőben Svájc ellen, csak a cserepadról figyelhette az első félidőt.

Amikor már azt hittük, hogy ez egy nagyon is nyögvenyelős mérkőzés lesz, ami az előző meccshez hasonlóan büntetőkkel érhet véget, Portugália lőtt egy bődületesen nagy gólt, bár ebben Sommer is benne volt.

Ronaldo nélkül is nagyon ment a játék Portugáliának

Ramos élete egyik leglátványosabb gólját lőtte meg, aminek Ronaldo is örült a kispadon. Már a 17. percben vezettek, és ez csak tovább növelte a portugálok tempóját, de Svájcnak volt egy veszélyes szabadrúgása, amivel kiegyenlíthettek volna.

Egyenlítés helyett a 33. percben a veterán Pepe olyan magasra emelkedett Fernandes beadott labdájára, hogy azt a kapuba bólintotta. Ezzel már szinte el is dőlt a továbbjutás sorsa, bár pár perccel az első félidő lefújása előtt Svájc kis híján szépített, Costa azonban a helyén volt, akárcsak a védők. A 43. percben végleg lezárhatták volna a kérdést a portugálok, Ramos ziccert hibázott, pedig nem sokkal korábban messze nehezebb szögből köszönt be.

Nagyon hasonlóan kezdődött a második félidő, mint az első, Ramos másodszorra is betalált, ezúttal Dalot adta neki a gólpasszt, és ezzel már 3-0 volt az állás. Az 55. percben, négy perccel a harmadik gól után jött a következő pofon, Ramos most gólpasszal járult hozzá a nagyobb előnyhöz, Guerreiro kegyetlenül vágta be a léc alá, teljesen üresen.

Ronaldo is betalált, de nem adták meg a gólt

Az 58.percben sem maradtunk gól nélkül, ám nem a portugálok, hanem a svájciak szereztek gólt, ami csak a szépítésre volt elegendő. Egy szöglet után pattintotta be a labdát Akanji, és még mindig sok volt hátra a lefújásig. A portugál gála a 67. percben folytatódott tovább, Ramos mesterhármast lőtt, és a harmadik gólja sem volt csúnya, átpöccintette a kapus felett, míg a svájci védelmet megint lenullázták.

Ugyan a csereként beállt aranylabdás is betalált kedd este Katarban, méteres lesen volt, nem adták meg a találatát, ellenben Leao-val, aki hatalmas gólt lőtt. Portugália 6-1-gyel búcsúztatta az esélytelen Svájcot, és már Marokkó ellen készülhet a negyeddöntőben, nagy esélyesként. Kérdés, hogy Ronaldo kezdeni fog, vagy sem, mert a csapat bizonyította, nélküle is képes gálázni.