Clouds
21 Budapest
Dollár
355,66 Ft
Euró
387,32 Ft
Font
440,32 Ft
Bitcoin
23,007 $

Portik Tamás belengette, hogy beismerő vallomást tesz, egy feltétellel

Budapest, 2019. március 11. Portik Tamás vádlottat elvezetik az ellene és társai ellen emberölés bûntette miatt megismételt eljárásban indult büntetõper elsõ tárgyalásáról a Fõvárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. Harmadszor tárgyalják újra elsõ fokon a Prisztás József vállalkozó ellen 1996-ban elkövetett merénylet büntetõügyét. Az elsõ perben Portik Tamást felbujtóként 11 év fegyházra ítélték, a gyilkosság végrehajtásával vádolt H. István tíz évet kapott. A Fõvárosi Ítélõtábla azonban új eljárást rendelt el, de Portikékat ez alkalommal is bûnösnek találták, büntetésüket 15 évre emelték. Az ügyben 2017 végén állt be újabb fordulat, amikor a Fenyõ-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt életfogytiglanira ítélt Jozef Rohác azt mondta, más követte el a gyilkosságot, majd a perújítási nyomozásban magára vállalta a gyilkosságot. MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Fenyő-gyilkosság megrendelésével vádolt Portik Tamás azt ajánlotta az ügyében eljáró bírónak, beismerő vallomást tesz, amennyiben 12 évnél nem kap súlyosabb büntetést.

Csütörtökre hívott össze a Fővárosi Bíróság rendkívüli tárgyalást a vádlott, Portik Tamás kérésére, aki vallomást kívánt tenni, írta meg az atv.hu.

Soron kívül Lengyel orvosok megtagadták az abortusz elvégzését egy 14 éves megerőszakolt lánytól

Portik ebben azt vetette fel, hogy birtokába került információk szerint az ügyben eljáró bírónak “politikai nyomásra” életfogytiglanra kell ítélnie őt az ügyben betöltött szerepe miatt, azonban ő hajlandó beismerő vallomást tenni, amennyiben 12 évnél nem kap súlyosabb büntetést.

Azt is elmondta, nem csak Gyárfás Tamással, hanem Princz Gáborral készült beszélgetéseit is rögzítette, azonban a rendőrség blokkolta, hogy ezeket eljuttassa a bíróságnak. Állítása szerint “a hatalom döntött úgy”, hogy rögzítenie kell, ahogy Gyárfás elismeri, van szerepe a Fenyő-gyilkossággal, azonban ez nem történt meg.

Az ülést levezető Póta Péter bíró elmondta, a Portik által felvetett egyezményre nem ad lehetőséget az eljárásbeli előírás és az ítélettel kapcsolatban sincsenek előfeltevései, azonban jelezte, hogy a beismerő vallomást minden esetben figyelembe veszik.