Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

Porátfúvásra figyelmeztetnek az M3-ason

Mogyoród, 2019. július 24. A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont Mogyoródnál az átadóünnepség napján, 2019. július 24-én. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az átadón elmondta, hogy mintegy ötezer milliárd forintot fordít a kormány 2024-ig közúti és vasúti fejlesztések elõkészítésére és kivitelezésére. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Hatvan térségében alakulhat ki porfelhő az Útinform szerint.

Mint az Útinform szombat délután tájékoztatott, az egyre erősödő szél miatt az M3-as autópálya 60-as kilométerénél várható porátfúvás, ami miatt akár 50 méter alá is csökkenhet a látótávolság.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Nem csupán Heves megyében, hanem Komárom-Esztergomban is problémát okozhat a heves szél által felkapott nagy mennyiségű por, legfőképp a Tata-Komárom összekötőút szakaszain.

Két héttel ezelőtt hatalmas tömegbalesetet okozott a por az M1-es autópályán. A karambolban több mint 40 jármű volt érintett, egy személy életét vesztette. Továbbra is kérdéses, hogy pontosan kit fognak megnevezni a tragédia felelőseként, ha egyáltalán lesz ilyen.

A porátfúvás azért is különösen veszélyes az utakon, mert rövid idő alatt rendkívüli módon lecsökkenti a látótávolságot. A szakemberek szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy a látásviszonyoknak megfelelően vezessenek a sofőrök, és tartsák a megfelelő követési távolságot.