Elkezdtek félni a politikusok is az ufóktól a Pentagon jelentése láttán

Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.június.19 - 10:01

A kongresszusi képviselők bizonyos hányada már megkapta a védelmi minisztérium jelentését, amelyet hamarosan a nyilvánosság is megismerhet.

A The Guardian tudósításából kiderült, az amerikai képviselők attól tartanak, hogy nem sikerült azonosítani a haditengerészet által detektált ismeretlen eredetű repülő tárgyakat, így továbbra sem tudják megfejteni a rejtélyt.

A Pentagon jelentését egyébként egészen pontosan június 25-ig kell nyilvánosságra hozniuk az illetékes szerveknek, bár arról egyelőre nincs információ, mi történhet akkor, ha ez nem történik meg.

Az amerikaiak többsége úgy gondolja, szinte biztos, hogy az azonosítatlan repülő objektumok nem kínai vagy orosz, esetleg más nagyhatalom titkosszolgálatához kötődnek, ugyanis ha így lenne, az USA felett már régen győzedelmeskedhettek volna.

Azok a döntéshozók, akik már látták a jelentést, és megvizsgálták a tartalmát, mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy bizony komolyan kell venni az incidenseket, hiszen félő, hogy még ennyi kutatás és azonosítgatás után sem tudtak rájönni, mik vagy kik állhatnak az ufójelenségek mögött.

Az Advanced Aerospace Threat Identification Program egykori védelmi szakembere, Luis Elizondo egyetértett a képviselőkkel,véleménye szerint fenyegetést jelentenek az országra az ufók.

Elizondo kiemelte, nem egyszer előfordult már olyan, hogy azonosítatlan repülő tárgyak miatt kellett leállítani az atomfegyverekkel és atomerőművekkel kapcsolatos nukleáris tevékenységeket több országban, ami annak a jele, hogy az ő technológiai fejlettségük sokkal kifinomultabb, mint a miénk, embereké.