Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Politico: Moszkva hosszú háborúra készül, Kijevnek két lehetősége van

Fotó: Ukrán katona gépfegyverrel egy lövészárokban a kelet-ukrajnai Donyecki területen lévő Marjinka település közelében húzódó frontvonalnál 2022. december 23-án. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A lap szerint az is problémát jelent, hogy a Nyugat számára nem világosak az oroszok taktikai céljai és következtetései, sem az, hogy honnan szerzik be a szükséges hadianyagot.

A Politico szerint az elmúlt egy hónapban egyik fél sem tudott bármilyen érdemleges eredményt felmutatni, most azonban minden jel arra utal, hogy az oroszok egy hosszú háborúra készülnek, s amint megfagy a talaj, az ukránoknak két lehetősége lesz.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Az egyik az, hogy támadást indítanak délen, ezzel megszakítva a Krímbe vezető szárazföldi kapcsolatot, míg a másik verzió, hogy az északkeleti Luhanszkra összpontosítanak, ám a probléma az, hogy mindkét esetben jelentős nyugati fegyverszállításokra van szükség.

A lap kiemelte, hogy Moszkva ellenoffenzívát készít elő, s ehhez 200 ezer újoncot mozgósít, amellyel jelentős hatást érhetnek el még akkor is, ha a katonák képzetlenek, míg Kijev mindössze 30 ezer újoncot tud felmutatni, ami rendkívül aggasztja őket.

Emellett az is problémát jelent, hogy a Nyugat számára nem világosak az oroszok taktikai céljai és következtetései, sem az, hogy honnan szerzik be a szükséges hadianyagot – derül ki a Mandier beszámolójából.

Egyes elemzők pedig arra számítanak, hogy Vlagyimir Putyin Donyeck, Harkiv, Luhanszk, valamint Zaporizzsja térségében rendel el rohamot, de akár úgy is dönthet, hogy a fegyveres erők Fehéroroszország felől induljanak meg.