Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

A Politico szerint amerikai, kanadai és svéd zsoldosokat öltek meg Ukrajnában

Fotó: Házromok Odesszában 2022. július 19-én,miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. MTI/EPA
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 25. - 10:46

Ruszlan Mirosnyicsenkót, a külföldi harcosok parancsnokát idézik, aki elmondta, hogy a külföldiek mind Ukrajna oldalán harcoltak. 

A héten megöltek két amerikai, egy kanadai és egy svéd állampolgárt, akik Kijev oldalán harcoltak Donbászban – írja a TASZSZ a Politico lapra hivatkozva. 

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Az brüsszeli lap idézi Ruszlan Mirosnyicsenkót, a külföldi harcosok parancsnokát, aki szombaton úgy nyilatkozott, hogy „a megölt amerikaiak Luke »Skywalker« Lucyszyn és Bryan Young voltak. Azt mondta, hogy a kanadai Emile-Antoine Roy-Sirois és a svéd Edvard Selander Patrignani mellett őket is megölték július 18-án”.

„A férfiak az Ukrán Fegyveres Erők Területi Védelmén belül egy különleges műveleti egységhez tartoztak – mondta Mirosnyicsenko. Egységük a keleti Donyecki területhez tartozó Sziverszk város közelében állomásozott” – írta a lap.

Pénteken az amerikai külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a közelmúltban két amerikai halt meg a Donbászban. A tárca nem hozta nyilvánosságra a nevüket. 

Az amerikai hatóságok többször felszólították az amerikaiakat, hogy tartózkodjanak az ukrajnai látogatásoktól, beleértve azt is, hogy ne utazzanak oda az ellenségeskedésekben való részvétel céljából.

Az Egyesült Államok elvileg nem szeretné, ha a katonáik részt vennének a harcokban, azonban több veterán és NATO-tiszt is megfordult már Ukrajnában, és arról sem tettek le az amerikaiak, hogy fegyverekkel támogassák Ukrajnát, már több milliárd dollárt költöttek el erre a konfliktusra. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.