Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Podoljak is reagált Putyin kijelentésére, miszerint az ukrajnai háború még csak most kezdődik

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tanácskozik a moszkvai Kremlben 2022. július 4-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev
not image

Borbély Fanni

2022. július 8. - 14:14

Igen nagy port kavart Putyin legújabb fenyegetése, csütörtökön ugyanis kijelentette, hogy az ukrajnai háború még csak most kezdődik, a Nyugat pedig nyugodtan próbálkozhat a csatatéren Oroszország ellen.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója is reagált az orosz elnök csütörtöki kijelentéseire, miszerint az ukrajnai háború még csak most kezdődik, a Nyugat pedig nyugodtan megpróbálhat szembeszállni Oroszországgal a csatatéren.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Podoljak pénteken egy tweetben reagált Putyin kijelentéseire, s úgy fogalmazott:

“37 ezer halott orosz katona, 98-117 ezer sebesült, 10 likvidált tábornok, 1605 megsemmisült harckocsi és 405 megsemmisült repülőgép – Oroszország még nem kezdett el harcolni? A Kreml Sztálin számításai alapján – 20 millió halott katona – tervezi ezt a háborút?”

A CNN megjegyezte, egyelőre nem tudta függetlenül ellenőrizni a Podoljak által közzétett adatok hitelességét.

Podoljak az orosz elnök csütörtöki kijelentéseire reagált, Putyin ugyanis azt találta mondani, hogy:

“Manapság azt halljuk, hogy a csatatéren akarnak legyőzni minket. Mit mondhatnánk, hadd próbálkozzanak. Sokszor hallottuk már, hogy a Nyugat az utolsó ukránig harcolni akar velünk. Ez tragédia az ukrán nép számára, de úgy tűnik, hogy minden ebbe az irányba halad. Mindenkinek tudnia kell, hogy nagyjából még nem kezdtünk el semmit komolyan Ukrajnában. Ugyanakkor nem utasítjuk el a béketárgyalásokat. De azoknak, akik elutasítják őket, tudniuk kell, hogy minél messzebbre mennek, annál nehezebb lesz tárgyalni velünk.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.