Pochettino fontosnak tartja a riválisokkal szembeni tiszteletet

MTI/EPA/Will Oliver
not image

Borbély Fanni

2021. február 8. - 03:44

Az elmúlt hetekben egy konkrét médiaháború vette kezdetét a PSG és a Barcelona között, miután Messi állítólag fontolóra vette az átigazolást a franciákhoz, erre reagálva Mauricio Pochettino, a PSG edzője megpróbálta csillapítani a kedélyeket.

Messi tavaly nyáron jelezte távozási szándékát a Barcától, az azóta felröppenő pletykák pedig többnyire arról szóltak az elmúlt fél évben, hogy az argentin akár a PSG csapatával is el tudná képzelni a munkát a jövőben. S bár ezek a hírek komolyan felborzolták a kedélyeket a futballvilágban, a Pochettino ragaszkodik ahhoz, hogy a PSG semmiképp nem szeretne rossz kapcsolatot ápolni ellenfeleivel a vélt átigazolás miatt sem.

A Goal azt írja, Joan Laporta, a Barca egyik elnökjelöltje és Ronald Koeman edző is a leghangosabb kritikusok közé tartozott, hogy ki miként viselkedett Messi átcsábításával kapcsolatban, aki egész karrierjét a Barcánál töltötte, ugyanis anno még tinédzserként került a csapatba.

Koeman nyilatkozatában jelezte, véleménye szerint egész egyszerűen tiszteletlenség ilyen minőségben beszélni Messiről és a kialakult helyzetről, miközben az argentin még mindig a Barcelona játékosa, így igazságtalannak tartja a Barca többi tagjával szemben is, Laporta szerint pedig a PSG-nek még sokat kell tanulnia a tiszteletről.