Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Mióta itt jártál:

A világ egyik legjobb edzője érkezhet a Chelsea-hez

Fotó: EPA/Andy Rain
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Napról napra egyre inkább úgy tűnik, hogy Graham Potter új munka után nézhet, és egy olyan edző érkezhet a helyére, akit az egyik legjobbnak tartanak.

Az elmúlt pár évben nem egy sztáredző váltott rövid időn belül csapatot, manapság sokkal könnyebben rúgják ki a trénereket, mint korábban. A Chelsea is évek óta keresi az igazi megoldást, de még mindig nem talált rá arra a személyre, akiben látja a hosszú távú jövőt.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Legutóbb nagy meglepetésre Graham Potter kapta meg a lehetőséget arra, hogy a londoni sztárcsapatot irányítsa, de rosszul áll a szénájuk. Jelen állás szerint nehéz elképzelni, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában indulhatnak, ami érzékenyen érintheti a bevételeiket.

A tulajdonosváltás óta nemigazán jön ki a lépés a szebb napokat is megélt csapatnak, és a hírek szeirnt Mauricio Pochettino lehet az új igazolás, ha Pottert kirúgják. A The Sun számolt be a világ egyik legjobb edzőjének tartott szakember esetleges érkezéséről, aki tavaly júliusban távozott a PSG-től, és azóta nincs munkája.

Potter óriási nyomás alá került a Stamford Bridge-en, miután az irányításával a Chelsea hét mérkőzésen mindössze egy győzelmet szerzett. Legutóbb a Manchester City küldte őket haza 4-0-val az FA Cup-ban, ami szintén fájdalmas volt, akárcsak az ellenük elszenvedett bajnoki vereség.

Pochettino nagyon erős igazolás lenne a Chelsea részéről, ráadásul még mindig megvan a londoni otthona, és sok időt töltött az országban, akkor is, amikor Párizsban vállalt munkát a PSG-nél.

Úgy tudni, a londoniak fontolóra vették Potter jövőjét, hiába csak nemrég szerződtették. Ha a Fulham ellen sem hozza az eredményt, akkor lehetséges, hogy igen hamar megválnak tőle, és Pochettino visszatérhet a Premier League-be, ahol korábban a Southampton és a Tottenham edzője volt.