Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Piquét megérintette a szerződésbontás szele, komoly ígéreteket tett

MTI/EPA/Juan Herrero

Bense Róbert

2022. június 14. - 15:18

Nem akarja idő előtt otthagyni a csapatát, ennek hangot is adott.

Mint arról mi is beszámoltunk, spanyol sajtóhírek szerint Xavi alaposan elbeszélgetett a napokban korábbi csapattársával, Gerard Piquével, akire jelen állás szerint nem tart igényt a Barcelona, és amit az edző meglehetősen komoly érvekkel indokolt.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

Piqué szerződése 2024-ig szól, ám Xavi szerint a 35 éves játékos egyszerűen nincs olyan fizikai állapotban, amivel a katalánok segítségére lenne. Ennél is nagyobb gond, hogy Piquét az elmúlt időszakban jobban érdekelték üzleti ügyei, mint a labdarúgás.

Mivel a klubvezetés folyamatosan a kiadások csökkentésével van elfoglalva, ezért vélhetően Laporta is szóvá tette, hogy egy Piqué kaliberű, magas fizetéssel rendelkező játékost luxus padoztatni, így a négyszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok hátvéd lépéskényszerbe kerülhetett.

Piqué azonban nem az a fajta, aki csak úgy hagyja magát, és lényegében kihívta Laportát, amikor a klubelnök közölte vele, hogy várhatóan át kell adnia a helyét a kezdőben. A Marca szerint Piqué kijelentette, hogy harcolni fog a pozíciójáért, akár a világ legjobb középhátvédjével is, kettejük közül pedig az újonc fog a cserepadra szorulni.

Vélhetően komolyan is gondolta ezt, hiszen minden nap 9-kor kezdi az edzéseket, és megígérte Laportának és Xavinak, hogy távol marad az üzleti élettől, míg le nem jár a szerződése, valamint fizetéséből is hajlandó engedni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.