Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Piqué keze van abban, hogy Dzsiddába vitték a Spanyol Szuperkupát? A játékos válaszolt

Fotó: EPA/RONALD WITTEK
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. április 19. - 09:09

A Barcelona katalán játékosa reflektorfénybe került, miután kiszivárgott néhány hangfelvétel. 

Gerard Pique szerepe a Spanyol Szuperkupa Szaúd-Arábiába vitelét biztosító üzlet megkötésében azután merült fel, hogy egy kiszivárgott hangfelvételen a Barcelona sztárja a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökével, Luis Rubiales-szel folytatott megbeszélést a pénzügyi részletekről.Az irányító testület 2019-ben szakított a hagyományokkal, és bejelentette a hagyományos Szuperkupa-formátum megváltoztatását. 

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Most azonban az El Confidential által megszerzett, állítólag kiszivárgott hangfelvétel rávilágított arra, hogy milyen szerepet játszott Pique cége, a Kosmos abban, hogy meggyőzzék az RFEF-et a lépésről, felvázolva a részleteket arról, hogy mennyi pénzre lenne szükség ahhoz, hogy olyan csapatokat, mint a Real Madrid, meggyőzzék a külföldi részvételről.

Ha a pénzről van szó, és a Real Madrid 8 millió euróért menne, akkor ők 8 millió eurót kapnak, és a Barcelona is 8 millió eurót kap. Aztán a többiek 2 millió eurót és 1 millió eurót kapnak“ – mondja állítólag Piqué. 

„Ez 19 millió euró, és ön, a szövetség megtart 6 millió eurót. Mi akár többet is kérhetnénk Szaúd-Arábiától, mondván, hogy ha nem, akkor a Real Madrid nem biztos, hogy jön. Ahelyett, hogy Spanyolország mellett érvelnél, ahol még 3 millió eurót sem fogsz keresni, inkább gondolkodj el ezen“

– tette hozzá. 

Nem bevett gyakorlat, hogy egy még aktív játékos lobbitevékenységet folytasson, azonban nem valószínű, hogy Piqué ellen eljárás indulna, ugyanis állítólag soha nem számolt fel közvetlenül jutalékot a Kosmoson keresztül a RFEF-nek.

A játékos is megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy nagyon büszke erre a megállapodásra, „mert a spanyol labdarúgás számára ez egy fontos megállapodás, teljesen legális, és véleményem szerint nincs benne összeférhetetlenség“. 

Hozzátette, hogy „nem fogok attól függően dönteni, hogy mit gondolnak az emberek. Nincs semmi rejtegetnivalóm. Ezért vagyok itt, és ha kell, itt vagyok hajnali háromig“, mondta, amikor a tegnap este játszott bajnoki után élő sajtótájékoztatót tartott a Twitch-csatornáján. 

Nagyon jó kapcsolataink vannak a Közel-Keleten, és a szaúd-arábiaiak azt mondták nekünk, hogy szeretnének futballversenyeket hozni az országukba. Úgy döntöttünk, hogy beszélünk Rubiales úrral, hátha érdekli őket, hogy a Szuperkupát áthelyezzék Spanyolországból. A Kosmos részéről azt javasoltuk, hogy a formátumot is változtassuk meg. Utólag visszatekintve sikeres volt, és az emberek szuperül rákattantak“ – magyarázta Piqué.

A középpályás kiemelte, hogy „az egyetlen illegális dolog itt az, hogy néhány privát hangfelvételt elvettek és kiszivárogtattak a sajtónak, és nem kell nagyon okosnak lenni ahhoz, hogy tudd, ki áll emögött. Ez 2019-es hír. Nézze meg az újságarchívumot. És ez nem volt újdonság. És most 2022-ben ezek a hangfelvételek kiszivárogtak, és most ez a hír“. 

A játékos emellett úgy véli, hogy az üzleti ügyei nincsenek kapcsolatban a labdarúgással, ugyanis tudja, „hogyan kell szétválasztani azt, ami egy kereskedelmi megállapodás, és azt, amit egész életemben csináltam, vagyis a futballt. Soha nem kaptam semmilyen segítséget. Ha azt mondja nekem, hogy egy kereskedelmi megállapodás hatással lesz a pályafutásomra, az azt mutatja, hogy fogalma sincs, ki vagyok. Ez csak egy baromság“. 

(GOAL/Mundo Deportivo)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.