Hatalmas Pfizer-szállítmány érkezett szerda reggel

Fotó: Oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát Kardosné Huszár Ildikó asszisztens az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. június 11-én.
not image

Takács Petra

2021. június 23. - 10:27

Sokat nem kellett várnunk az újabb hatalmas vakcinaszállítmányra a Pfizer-től, akik hétről hétre jelentős adagokat tesznek elérhetővé Magyarország számára.

Már több mint 5,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy szerda reggel újabb, több mint 500 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ez már a huszonhetedik szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Itt vannak az új járványadatok: 8 új elhunyt, 241-en vannak kórházban COVID miatt

Hozzátették, hogy a Pfizer fél éve szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni vakcináját az oltópontokra. Az első negyedévre leszállított több mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnövelte az országba szállítandó vakcina számát. Kitértek arra is, hogy a Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag koronavírus-vakcinát gyárt és szállít világszerte.

Forrás: MTI